Blog

Etiketler

Cuma, Nisan 24

Aşkıma Teşekkür Yazısıdır



23 Nisanın benim hayatımdaki yeri çok büyüktü, zira Ankaradaki lunaparka gitmek için olan ilk ve son şansımızdı.Ankaralılar lunaparkın olduğu yeri çok iyi bilir ne yazık ki normal bir günde gidip çocuklar gibi eğlenme zevkinden maruz bırakır insanları, istediğiniz gibi gezemez istediğiniz gibi oyuncaklara binemezsiniz.

Aşkımla beraber 23 Nisan'ın keyfini çıkarmaya karar verdiğimiz anda kendimizi lunaparkta bulduk.Ama oraya gittiğimiz anda aşkımla aramızda çok büyük bir fark olduğunu gördük.Ben kamikazeye binmek isterken aşkım deliler gibi korkuyordu.Ben rangera binmek istiyorum dediğimde ise aşkım gözlerini kocaman açıp saçmalama düşersin dedi.

Ama aşk işte bir orta yol buldurdu, önce aşkımla korkunç bir oyuncağa bindik, indiğimiz zaman aşkımın yüzü pudralanmış gibi bembeyazdı.(Midem bulandı yoksa korkmadım dedi yalanını yerim onun ben.)Ardından trene bindik sevgilime sıkı sıkı sarıldım ama biliyorum aklı gitti(Bu arada aşkım tek başına korku filmi bile izleyemez :) ardından benim favorim olan çarpışan arabalar geldi bıkmadan hatta inmeden tam üç defa bindik çarpışan arabalara.

En sonunda aşkımla kusacağım üzerine iddaya girerek rangera bindim, gondola bilet aldık ama aşkım korktuğundan ne yazık ki binemedik.Bizde su kaydırağına bindik.Çok eğlenceli ama her tarafınız ne yazık ki ıslanmaya mahkum kalıyor.Ama karar verdik bundan sonra yanımıza bir havlu alıp yazları gideceğiz nitekim benim 23 Nisanım mükemmel geçti.

Atamızın çocuklara armağan ettiği ve benim gibi çocuk kalanları hala neşelendiren bu bayram bir kere daha sevinç kahkahaları atmamızı sağladı.

Bende buradan aşkıma teşekkür edeyim istedim.Seni seviyorum sevgilim.

Perşembe, Nisan 23

Lazanya Tarifi


Çok sevdiğim kedi Garginin en sevdiği yemek olan lazanyanın aslında makarnadan yapılan bir yemek olduğunu öğrendiğimde yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam.Nedense lazanyanın çok lezzetli bir balık olduğunu hayal etmiştim.

Çok sevdiğim bir arkadaşımın evine ilk gittiğimde bana lazanya pişireceğine söz vermişti, ama nedense ilk yediğimde lazanya aşırı kalın yufkadan yapılan kıymalı böreği anımsatmıştı.

Sevgilimin makarna aşkı bana tekrardan lazanyayı anımsattı ve bizde beraberce lazanya yapma denemelerine giriştik, zamanla lazanya konusunda ustalaştık.Buyrun buda son lazanyamız;

Malzemeler ;
- 1 paket lazanyalık makarna (Ben Barillanın lazanyasını öneririm.)
- Beşamel sos (Benim tarifimdeki miktarlar tam olarak yetiyor.)
- 200 gr yağsız kuzu kıyma (Ben kıyması az olanı daha çok sevdiğim için az kullandım siz isterseniz miktarı arttırabilirsiniz.)
- 2 adet kırmızı dolmalık biber
- 2 adet yeşil dolmalık biber
- 2 adet sarı dolmalık biber (Türkiyede pek sarı biber kültürü olmadığından sanırım çok nadir bulabiliyorum, bulduğumdada genelde çok kalın kabuklu oluyorlar o yüzden bence küçük olanları tercih etmeye çalışın.)
- Salsa sos (İsterseniz sadece domates rendeleyip onuda kullanabilirsiniz ama biz bu şeklini daha çok seviyoruz.)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 paket tost kaşarı (İsterseniz bunun yerinede rendelenmiş kaşar kullanabilirsiniz ama kaşar rendelemekten yemek yapmaya geçmeniz zor olabilir.)

Lazanya Tarifi ;

- Bütün biberleri mikrodalgamın ızgara bölümüne koyup en sıcağı ayarladıktan sonra 10 dakika közledim. (İsterseniz ocak üzerindede közleyebilirsiniz ama ocağın temizliğinden beni soruml tutmayın lütfen;) Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyup, hepsini julyen usulü doğradım.

- Kıymayı az yağ ile kavurup, kenara koydum.Beşamel sos tarifime göre pişirip ikiye ayırdım.Yarısına kavrulmuş kıymamı diğer yarısına rendelenmiş kaşarımı ekleyip iyice karıştırdım.

- Borcamımı yağlayıp üzerine kıymalı sosumun 1/3 ünü sürdüm, üzerini lazanya dilimleriyle kapattıktan sonra gene kıymalı sosumun 1/3 ünü sürdüm.Biberlerimin yarısınıda ekledikten sonra üzerine kaşarlı sosumun 1/2 sini ekledim.

- Tekrardan lazanyayla kapladıktan sonra, üzerine kıymalı sosumun kalanını,biberlerimi ve kaşarlı sosumu döküp üzerine ince olacak şekilde salsa sosu sürdüm.

- Fırınımı 375 derece ve 20 dakikaya ayarladım, fırın durunca üzerine tost kaşarlarımıda ekledim ve aynı ısıda 10 dakika daha pişirdim.(Burada önemli olan kaşarları yakmadan erimelerini sağlamak.)

- Dilimledikten sonra üzerine ılık salsa sosumu ekleyip (Mikrodalgada ısıtabilirsiniz.) biberiyeyle süsleyip servisini yaptım.

- Afiyet olsun.

Çarşamba, Nisan 22

Yemek Fotografları


Uzun süredir bu fotografları pardon sanat eserlerini yayınlamak istiyordum.Kısmet bugüneymiş sizde bir göz atın bence.





Bu meyvenin ne olduğunu çok merak ettim ama, kesinlikle fotografı bile insanı yemeye itecek kadar güzel,ne yazık ki tadını sadece hayal edebiliyorum.Neden bilmiyorum ama bana kavun ve kayısı karışımı bir tadı çağrıştırıyor.


İlk yaptığım yemek kabaktı ve ilk denememe göre tadıda harikaydı.Ama bunca yıldır ne yazık ki bu kadar güzel ve ahankli görünebilecek bir kabak yemeği yapamadım hatta görmedim bile.Yapanında çekeninde ellerine sağlık.



Bir dilim elmanın suya düşüşü bu kadar mı güzel resmedilir?


Kendimi bildim bileli patatesi çok severim ama bu fotograf sıcacık patatesin üzerine söylenecek kelime bırakmıyor.

Benim karnı çok acıktı zaten aşırı oburum, kusura bakmayın ben yemek yemeye gidiyorum :)


Beşemel Sosu Tarifi


Aslında sık sık kullandığımız bu tarifi, her yapışımda bir sorunla karşılaşmaktan yorulduğum için yazmak istedim.Aslında artık hazır poşetlerde satılıyor ama nedense hiç bir zaman hazır tozlardan yapılan beşamal sosu evde yapılanın tadını vermiyor.Ve malum ben dışarda hazır satılan maddelerden olabildiğince uzak duruyorum.

Malzemeler ;

- 3 çorba kaşığı zeytinyağı (Burada eğer sağlıktan vazgeçip lezzete dalış yapmak isterseniz ben 2 çorba kaşığı tereyağı kullanın derim.)
- 6 çorba kaşığı un (Tabikide elenmiş, ben unu elemeden kullanamıyorum zaten.)
- 2 su bardağı pastorize süt (Mikrodalgada hafifçe ılıtın yoksa unda topullaşma yapması olasılığı artacaktır.)

Beşamel Sos Tarifi ;

- Yağı tencereye ekleyip azıcık ısınmasını bekleyin, üzerine unuda azar azar ekleyip bir taraftan hiç ara vermeden karıştırın.Renginin değişmesine fırsat vermeden azar azar sütünüzü ekleyin.

- Mikserle hiç pürüz kalmayacal şekilde karıştırarak pişirin.Arzunuza göre tuz ve karabiber ekleyin.

PS : İçine bir adet karanfil ekleyip sos piştikten sonra çıkartabilirsiniz ben karanfili pek sevmediğim için eklemiyorum ama o versiyonunun yemeklere lezzet kattığını biliyorum


Cumartesi, Nisan 18

Tantuni Tarifi



Artık eskisi kadar sık yazamıyorum, yemek yapmadığımdan yada yazmaktan sıkıldığım için değil evde internetle ilgili problem yaşıyoruz bu sıralar tam sınavlarım bitti artık rahat rahat yazabilirim derken ne yazık ki yazamıyorum ve her gün sitemin düşüşünü sessizce izlemekten başka hiç birşey gelmiyor elimden.Neyse benim sıkıntılarım sizide boğmasın ben yemek tarifime geçiyorum.

Uzun süredir aklımda tantuni tarifi vermek vardı ama ne yazık ki ne yapmak nede tarifini vermek için zaman bulamadım.Madem bugün rahat rahat yazmaya vakit buldum yazayım şimdi.Fotograflar için özür dilerim çok çabuk çekildi.(Sanırım çektikten sonra hemen yiyebilmek için nasıl olduğuna dahi bakılmadı :)




Malzemeler ;

- 500 gr yağsız biftek (Minik minik doğranmış olması lazım çünkü tantuninin tek özelliği budur, ama siz uğraşmayın yoksa bütün iştahınız kaçar kasabınıza rica edin gerekirse para teklif edin onlar iri kıyım satır kıyması çekip toplam beş dakikada veriyorlar.)
- 2 adet iri domates (Kabuklarını soyup, küp küp doğradım.)
- 1 demet maydanoz (Yapraklarını ayıkladım ve ince ince kıydım, ama içine sapları karıştırmayın yoksa hiç hoş olmayan lezzetler çıkıyor ortaya.)
- 1 adet limon
- 1 tahta kaşığı zeytinyağı
- 1 tahta kaşığı su
- 1 çay kaşığı sumak
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Unutmadan sınırsız cin biberi eklemeden tantuninin tadı çıkmaz
- Lavaş (Eğer Ankara'da yaşıyorsanız Ciğerci Aydın'dan satın almanızı öneririm, çok ince ve güzel yapıyorlar.)

Tantuni Tarifi ;

- Zeytinyağını ve suyu iyice karıştırıp içine tuzu ekledim.Bifteğimi tavaya atıp ağr ağır pişirirken, içine kaşık kaşık su ve zeytinyağını döktüm.

- Wok tavayı sallayarak etler suyunu çekip bırakana kadar pişirdikten sonra üzerine domateslerimide ekleyip domatesler azıcık ölene kadar pişirdim.Ocaktan almadan bir dakika önce maydanozları ekledim.

- Lavaş ekmeğinin içine hazırladığım tantuniyi ekledim, üzerine arzu ettiğim kadar limon sıktım ve cin biberlerini koyup sardım.

- Afiyet olsun.


Çarşamba, Nisan 15

Rafadan Yumurta Tarifi, Kayısı Yumurta Tarifi


Aslında bunu yazıp yazmamak için çok düşündüm ama ben her seferinde birine sormaktan bıktım.İyisimi ben yazayım kimse okumasada ben açıp okurum gerektikçe :)

Rafadan Yumurta Tarifi ;

- Yumurta ocağa konur kaynamaya başladıktan sonra tam 1 dakika beklenir.Sakın benim gibi bağırarak saymayın evdekiler size kocaman gözlerle bakıyor.

Kayısı Yumurta Tarifi ;

- Yumurta ocağa konur ve kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika 45 saniye beklenir.

PS : Benim favorim katı yada rafadan ama genede tarifi vereyim belki seveniniz vardır.

Semizotu Salatası Tarifi


Ben sanırım mutlu olmak için yaratılmışım.Ama özelliklede baharda mutlu olmak için, aslında normaldede korkunç mutlu huzurlu bir yapım vardır ama beni çıkan erikleri görmek daha bir heyecanlandırır nedense, aşkımı kandırarak kilosu 50 YTL'lik eriklerden aldırmak kadar zevk aldığım başka hiçbirşey yok çünkü.

Sanırım bizim aşkımızı bağlayanda bahar oldu, o kadar çetin geçen şubattan sonra buz gibi bir odanın içinde ayaklarımız donarak film izlemek o buz gibi sarılarak uyumaya çalışmak çok zordu ama şubatın ardından sıcacık bir mart geldi şansımıza, ben aşkımla ikinci defa yılın ilk eriğini alma keyfini eriştim, ikinci defa obada dondurma sezonunu açıp karemelli dondurma aldım, ikinci defa aşkıma semizotu salatası yapmak için tarif uydurdu.

Ben aşkımı dünyadaki herşeyden daha çok sevdim.Aman nazar değmesinde allah nice yılın ilk eriğini almayı kısmet etsin.Ben şimdi size semizotu salatası tarifini vermek istedim.

Malzemeler ;

- 1 dal semizotu (Yıkanıp sapları kesilmiş, hatta benim favorim sadece yapraklarını kullanmak çok daha lezzetli oluyor.)
- 1 yemek kaşığı zeytin ezmesi
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı koruk ekşisi
- 5 adet hindi salam ( Siz arzunuza göre değiştirebilirsiniz ama benim favori salamım Pınar etli salam.)
- 1 adet dil peyniri (Paket olarak değil içinden çıkacak bir parçayı ince ince didikledim.)
- 10 parça jalepon biberi
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1/2 limonu suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz

Semizotu Salatası Tarifi ;

- Nar ekşisini, koruk ekşisini, mayonezi, hardalı, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve zeytin ezmesini güzelce çırptım.(Ben içine birazda acı sos ekledim.)

- Hazırladığım sosu semizotuyla iyice harmanladım.Üzerine salamı, jalepon biberimi ve dil peynirimi serpiştirdim.

- Afiyet olsun.

PS : Tarifi iki gün önce yaptım ama aşkım (ki semizotundan nefret eder zevksiz:) yalvarırım bir daha yap deyip duruyor.

PS 2 : Tarifteki salam biraz daha fazla konabilir.Tamamen sizin zevkinize kalmış ama semizotunu sevmeyen fastfood meraklılarının daha çok hoşuna gidecektir.

Salı, Nisan 7

Çikolata Tarifi


:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :):) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Bu tarifim yaptığım anda evde herkesin yüzü bu hale geldi.O kadar mutlu olduk ki anlatamam aslında eğer o gün yazabilme ihtimalim olsaydı okul arkadaşlarımın hepsi kendi düşüncelerini yazacaktı ama ne yazık ki sonuç ortaya çıktığında sınava yetişmemiz için sadece beş dakikamız kalmıştı ama söz verdim hikayesini yazacağım.Önce tarifi vereyim sonra tarifin hikayesini ;

Malzemeler ;

- 1/2 su bardağı su (Valla biz sütten kısmadık tarif öyleymiş.)
- 1,5 su bardağı şeker
- 3/4 su bardağı süt tozu 
- 90 gr margarin (Biz kase margarin kullandık, ama hafif yağ kokusu kaldı orjinalinde yayla kullanılıyormuş en az koku ondaymış çünkü.)
- 40 gr kakao (Ben hassas teraziyle tarttım ama tahminimce 4 yemek kaışığına denk gelir.)
- Arzu ederseniz, arzu ettiğiniz kadar antep fıstığı

Çikolata Tarifi ;

- Süt tozu ile kakaoyu tamamen karışıp homojen bir karışım elde ettik.

- Şeker ile suyu karıştırıp şerbeti hazırladık.(Burada önemli olan şerbetin kıvamının bala yakın olmasıymış.Bir damla tabağa damlattığınızda dağılmaması gerekiyormuş.)

- Şerbetin altını kapattıktan sonra içine kakaolu karışımı azar azar ekleyip tamamen yedirdik üzerine margarinide ekleyip,(Burada biz içine antep fıstığıda ekledik ama dediğim gibi tamamen arzunuza kalmış.) tepsinin içine serdiğimiz yağlı kağıda döktük.

- Soğuması için dolaba kaldırdık, donduktan sonra elimizle böldüğümüz için biraz çirkin oldu ama bizim için dünyanın en değerli en güzel çikolatası oldu.

- Afiyet olsun.

Çikolata Masalı

Beş adet kimyacı sınavdan önce sabahlarken bunalırsa ne yaparlar tahmin edebiliyormusunuz ?
Durun ben hemen söyleyeyim, çalışıken kaybettikleri şekeri yerine koymak için evde çikolata arar ben genelde çikolata yada nutella yerine bal ile kakaoyu göz kararı karıştırıp yediğim için bu teklif diğer dört kimyacı tarafından kınanır.
Yaratıcı olmamakla suçlanan kız, gecenin bir yarısı ( hatta sabah ezanının okunduğu dolaylarda ;) daha önce çikolata yapımı kursuna gitmiş olan teyzişini arar ve o saatte çikolata tarifini alır.
Sonra ders bir kenara atılıp çikolata tarifi uygulanır, fakat çikolata donana kadar sınav vakti çoktan gelmiştir...
Bütün çikolata poşetle çantalara konur ve sınavda zihin açıklığı getirmesi için hüpletilir :)

Mikrodalga Fırında Nane Kurutma Tarifi


Siz hiç nane kuruttunuz mu?
Ben bilmem annemde bilmiyormuş ama benden kaçarmı hemen yaptım gerekli araştırmayı.Hiç bekletmeden tarifini yazmak istiyordum ama malum sınavlarıma çalışmak ağır bastı.Ama bugün bütün gecemi sitemi ayıracağım iki gün daha yazamayacağım .Buyrun bu tarif emini hepinizin çok işine yarayacaktır.

Malzemeler ;

- 1 demet nane

Mikrodalga Fırında Nane Kurutma Tarifi ;

- Naneleri yıkayıp yapraklarını ayıkladım ve tamamen kuruması için kağıt havluların üzerinde kuruttum.

- Nanelerin üzerindeki su damlaları tamamen kuruyunca , mikrodalga fırını 800 wattta (Mikrodalganız dereceliyse 4.dereceyi ayarlayın.)  3 dakika bekletin.Kurumuş naneleriniz artık hazır.

- Afiyet olsun.

Bayat Ekmekli Kup Tarifi


Evde bayatlamış ekmek olurda ben bununla ilgili bir tarif uydurmadan dururmuyum.Hemen bayat ekmekle yapılabilecek yeni bir tatlı tarifi ürettim, ürettim diyorum çünkü tamamen benim ve ev ortaaamın :) güzide fikirleriyle yapılan bir tatlı oldu bu sefer tarifim.Tamam biliyorum gene çok konuştum buyrun tarifim.

Malzemeler ;

- 1 adet dilimlenmiş bayat ekmek (Mümkünse susamsız olsun, susamlı tarafları tahinli gibi oluyor.)
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 paket muzlu creme ole
- 1 paket meyveli sos (Aslında ben evdeki çilek reçelimi rondodan geçirerek yaptım, son reçelimdi ama olsun yaz kapımızda nasılsa bugün yarın alır bir daha yaparım hem ne güzel olur yazacak tarifimde çıkıverir aradan :)
- İki avuç fındık içi (Aman rondodan çekmeyin iri kıyım daha lezzetli oluyor.)
- Krem Şanti (Ama kutu ile satılan evde içine süt katarak yaptıklarımızdan değil, teneke kutu ile satılan süslemelerde kullandıklarımızdan.)

Bayat Ekmekli Kup Tarifi ;

- Ekmekleri evde geleta unu tarifimdeki gibi yapıp kenara bıraktım.

- Muzlu creme ole'yi tarife göre yaptım, çilek reçelimi rondodan geçirip püre haline getirdim.Creme ole'nin yarısını ayırdım kalanını ekmeklerimle ve balla karıştırdım.

- Kup bardaklarıma sırayla çekilmiş ekmek- muzlu creme ole karışımını, çilek reçelimi, muzlu krem ole'yi ve dövülmüş fındıkları koydum.Üzerine tekrar ekmek-muzlu creme ole karışımını, çilek reçelimi ekledikten sonra üzerine krem şantiyle şekil verip dövülmüş fındıkla süsledim.

- Afiyet olsun.

PS 1 : Süslemek için rende çikolata kullanabilirsiniz benim koca kafamın aklına yeni geldi :(

PS 2 : Benim yaptığım tariften 10 adet kup oldu siz tarifinizi isteğinize göre arttırıp azaltablirsiniz ama biz iki kişi şimdiden dört adet yedik hem hafif hemde lezzetli oluyorlar.


Pazartesi, Nisan 6

Truffle Tarifi


Kusura bakmayın bu sırlar sizi çok ihmal ettiğimin farkındyım ama yaptığım yemekleri siteme ekleyecek zaman bulamadığımdan sürekli yapıp tariflerimi kenara kaldırıyorum.Ama bugün uzun süredir istediğiniz bir tarifi yazayım dedim.Lafı fazla uzatmadan tarife gireyim çünkü gene bir kaç gün yazamayacağım bloguma.

Malzemeler ;

- 1 paket hazır krema (Küçük kutularda satılanlardan.)
- 1 paket kakaolu creme ole
- 50 adet kuru üzüm (Tabii ki saymadım göz kararı ekledim:)
- 1 portakalın kabuğunun rendesi
- 1 yemek kaşığı labne peynir
- 1 adet bayat kek
- Hindistan cevizi

Truffle Tarifi ;

- Bayat keki rondodon geçirilerek un haline getirdim, içine kuru üzüm ve portakal kabuğu rendeleyip birbirlerine karışması için kaşıkla hafifçe karıştırdım.Ağzını kapatıp kaldırdım.

- Creme oleyi üzerindeki tarife göre yaptım, kremayı mikrodalga fırında ısınması için 800 wattta (Mikrodalga fırınınız dereceliyse 4. dereceyi ayarlayın.) 1,5 dakika bıraktım.Sıcak kremanın üzerine puding haline gelmiş kakaolu creme oleyi döktüm.Üzerine kekli karışımıda ekleyip her tarafına bulaşana kadar karıştırdım.

- Elimi yakmayacak kıvama gelince minik toplar hazırladım ve hindistan cevizine buladım.Dolaba kaldırıp 12 saat sertleşmesi için bekledim.

- Artık afiyet olsun.


Cuma, Nisan 3

Mikrodalga Fırında Sarımsaklı Ekmek Tarifi


Malum bloglar arası etkinlikler yapıyorlar henüz onlara katılabilecek kadar olgunlaşmadığıma inanıyorum aslında tüm etkinliklere uygun yemekler yapıyorum ama henüz yazdıklarımı gönderebilecek cesareti bulamıyorum kendimde.

Bu ayın etkinliğide ekmek yapımıymış evime mikrodalga aldığım gün fırınımı kapının önüne koyduğum için ekmek yapamıyorum ama bende hani şu pizzacılarda satılan enfes sarımsaklı ekmek tarifi vereyim istedim.

Malzemeler ;

- 1 adet baget ekmek
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı biberiye
- 2 çay kaşığı kaya tuzu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Mikrodalga Fırında Sarımsaklı Ekmek Tarifi ;

- Baget ekmeği iki parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde dilimledim, mikrodalga fırınımın ızgara bölümüne koyup bütün dilimlerin kurumasını sağladım.

- Kuruyan ekmeklerimi fırının dışına alıp soğumasına izin verdim, sarımsakları ekmeklerimin üzerine sürterek (Ekmekleri rende gibi kullandım.) ekmeğin üzerine tadının geçmesini sağladım.

- Zeytinyağı, biberiye ve tozbiberi tamamen karıştırdıktan sonra ekmeklerin üzerine fırça yardımıyla gezdirdim.

- Kaya tuzunu serpip (Ben sadece çubuk kreker vari görüntüsünü sevdiğim için kullanıyorum :) mikrodalga fırınımın ızgara bölümünü en düşükte açıp 1 dakika ısınması ve yağı tamamen içine çekmesi için fırsat veriyorum.

- Afiyet  olsun.

PS : Ben eskiden üzerlerine birazda mozeralla peyniri rendeleyip öyle yapıyordum ama mozeralla peynirinin zararlarını okuduktan sonra tercih etmiyorum, yerine geçebilecek bir peynir bulunca onuda tarifime eklerim.

Mikrodalga Fırında Elmalı Tatlı Tarifi


Sanki sihirli bir değnek dokundu ikimize birden aşkın gerçek anlamını bu şekilde anladık sevgilimle, başlarda çok kavgalarımız oldu çok kızdık birbirimize sonra birden herşey mükemmel olmaya başladı.Sanki ilişkimiz yaşlandıkça biz küçüldük.

Artık aşkımız daha deli dolu ve çok daha sürprizlerle dolu bir hal almaya başlamış.Dün gece ''Yes Man'' i izledim, aşkım tavsiye etti gerçekten çok güzel bir film insan kişisel gelişim kitabı okumuş gibi hissediyor kendini.Zaten bahar geldi diye içimdeki mutluluk dışarı taşmış durumda.Neden bilmiyorum ama hangi şehirde olursam olayım 1 Nisan benim için resmi bahar başlangıcı.Üniversiteye başladığım günden beri daha çok sever oldum 1 Nisan'ı aşkımla tanıştığım günden beri ise çok daha anlamlı olmaya başladı artık benim için 1 Nisan tarihi.

Neyse artık fazla uzatmayıp konuya gireyim nasılsa son değişimlerimi diğer yazımda anlatırım.İnsan yazı yazarken gerçekten mutlu oluyor bir de kıskanıldığını kendinin taklit edilmeye çalışıldığını bilirken :)

Malzemeler ;

- 3 adet elma
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi (Ben rondodan geçirdim ama biraz daha iri olsaymış sanırım daha güzel olurmuş.)
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tarçın (Ben 2 attım ama tarçın bizim evde aşırı rağbet gören bir baharattır, siz 1 yada 1,5 atın derim ben.)
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü (Kuş üzümü bulamazsanız yerine 2 yemek kaşığı kuru üzüm kullanabilirsiniz.)
- Hazır pasta kreması ( Ben kendi yaptığım pasta kreması tarifimi yaptım.)
- 1/2 adet limon

Mikrodalga Fırında Elmalı Tatlı Tarifi ;

- Elmaları soyup kararmamaları için limonla ovun, kabak oyacağı ile çekirdeklerinden tamamen kurtulun.

- Elmaların üzerine şeker serpip mikrodalga fırını 800 wattta (Mikrodalganız dereceliyse 4.derece.) 1 dakika çalıştırın, üzerine 1 bardak sıcak suyu ekleyip ağzını kapatın ve elmalar yumuşayana kadar gene 800 wattta 6 dakika pişirin.

- Elmaların içini ceviz ve kuş üzümü ile doldurun.Üzerine pasta kremasını döküp bolca tarçın serpin.

- Afiyet olsun.