Blog

Etiketler

Blog Arşivi

Pazar, Şubat 15

Mikrodalga Kullanmanın Püf Noktaları

Mikrodalgam var artık yaa kim tutar beni.Tam da diyet öncesi olcak şey değil ama ne yapayım bu arada mikrodalgada yemek pişirmenin püf noktalarını buldum.Tabii hemen sizi bilgilendirmek istedim.

Mikrodalga Fırın Kullanmanın Püf Noktaları;

- Yapılan araştırmalara göre mikrodalga fırınların enerjisinin yiyeceklerde radyasyon birikmesine yol açmadığını gösteriyor.Üstelik yiyeceklerdeki vitaminleri muhafaza ediyor, bakteri oluşmasını engelliyor.
- Mikrodalga fırını asla boş çalıştırmayın.(Denemek isterseniz içine su dolu bir bardak koyup çalıştırın)
- Mikrodalgayı asla sıcağa maruz bırakmayın.
- Ucuz diye düşünüp Çin malı almayın , kaçak durumunda ciddi zarar verebiliyormuş.
- Ankastre olarak tasarlanmamışsa sakın üstü kapalı bir yere koymayın.
- Islak yerlere asla koymayın.
- Temizlemek için, içine su dolu bir bardak koyup iki dakikayı ayarlayın.Böylece kurumuş kirler çıkması kolaylaşır.Beş dakika sonra nemli bir bezle silin.
- Kokudan kurtulmak için yarım limon sıkılmış bir bardak suyu microdalgaya koyup iki dak,kaya ayarlayın.
- Pişirme esnasında daire tabak kullanmaya çalışın (Kare olunca köşelere takılıyor ve dönemediği için eşit pişmiyor.)
- Fazla derin olmayan kapları kullanmaya özen gösterin. (Derin silikon kek kalıplarına fazla rağbet etmeyin derim ben.)
- Metal kaplar microdalganın enerjisini emerek geç pişmesine neden olur.Kullanmayın derim ben.
- Torba kullanacaksanız üstünde delikler açın. (Sakın uzun süreli pişirmelerde kullanmayın kapaklı oval borcam çok daha iyi iş çıkartıyor.)

Yemek Pişirirken Kullanılacak Püf Noktalar;

- Pişirecek veye ısıtacak olduğunuz besini iyice yayarak pişirin.
- En ince parçaları ortaya kalınları kenara yayarak pişirin.
- Yağlı kızartmaları sakın mikrodalgada yapmayın ,yağın ısısını kontrol edemezsiniz.
- Et suyu yada tavuk suyu ısıtırken dar uzun kaplar kullanın.
- Balık pişirirken kuyruk kısımının aşırı pişmesini engellemek için alüminyum folyoyla sarın.Balığın üzerine çizikler atın
- Yiyecekleri ısıtırken mümkün olduğunca birbirine yapıştırın.
- Sebzeler kendi suyunu bıraktığı için ocakta piştiğinin 1/3 zamanında pişer.
- Kuru fasulye veya pirinç pişiriken normalden fazla su ekleyin. 
- Yiyeceklerinizin buzlarını çözdürmek için derin olmayan dikdörgen kapları kullanın.

Kullanılacak Kaplarla İlgili Püf Noktaları;

- Mikrodalga fırında kullanacağınız kabın uygun olup olmadığını test etmek için, kabın ortasına soğuk su dolu bir bardak yerleştirip, fırını da en yüksek devirine getirin.2 dakika ısıtıp bekleyin.Su kaynarken bardak ılık olmalı, fakat kap soğuk kalmalıdır.Eğer kap ısınmışsa mikrodalga için uygun değildir.
- Seramik ve porselen yerine cam veya plastik kaplar tercih edilmelidir.
- Fırın kapasitesini arttırmak için özel yükselticiler kullanabilirsiniz.Böylece aynı anda 2 ayrı yemeği pişirmeniz mimkindür.Ancak ısıyı daha yüksek tutmak ve pişme sırasında tabakların yerini değiştirmek şartıyla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder