Perşembe, Şubat 26
Mikrodalgada Sakızlı Dondurma Tarifi
Aslında bu tatlıyı çok basit bulabilirsiniz ama deneyin, çok lezzetli oluyor.OBA'nın dondurmasıyla kapışamaz belki ama bizimkiler çok seviyor.Zaten anneminde en sevdiği yemeğim bu.
Malzemeler ;
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı sahlep (Yanlız bu sahlep marketten alınan sahleplerden değil ben İstanbul'dan kilosu 120 TL'den aldım.)
- 2 çay bardağı şeker (Annelerimizin kullandığı minik çay bardaklarından.)
- 1 paket vanilya
- 1 paket damla sakızı
- 1 adet çubuk tarçın
Mikrodalgada Sakızlı Dondurma Tarifi ;
- Sütün ağzını kapatıp içine tarçın çubuğunu ekledim.400 wattta (Mikrodalganız dereceliyse 2.dereceyi ayarlayın.)5 dakika beklettim.
- Şekeri, vanilyayı,sakızı ve sahlebi karıştırıp sütün içine ekledim.Mikrodalgayı 800 wattta (Mikrodalganız dereceliyse 4.dereceyi ayarlayın.)10 dakika beklettim.
- Geniş bir kaba koyup balkonda soğuması için bekledim.
- 6 saat buzlukta beklettim.(Aslında bir gece buzlukta bekleyince daha iyi oluyor ama böylede çok kötü olmadı.)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder