Bezeden kalan yumurta sarılarıyla bayat ekmeklerimi değerlendirdim onunda tarifini hemen buraya yazayım istedim.Malum devir ekonomik yemekler yapıp doğamızı ve bütçemizi koruma devri.
Malzemeler ;
- 4 adet yumurta sarısı
- 1 adet yumurta
- 1 adet bayat ekmek
- 10 çorba kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı un (Ben 1 tatlı kaşığı mısır unu kullandım, arkadaşlarımda çok beğendiler.)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 damla limon suyu
- 1/2 su bardağı yağ (Ben kızartmalarda kanola yağı kullanıyorum, sizede sağlığınız için kızartmalarda kanola yağı kullanıyorum.)
Ekmek Kızartması Tarifi ;
- Yumurtaları içine tuzuda ekleyip iyice çırptım, içine sütü ve unuda ekleyip çırpmaya devam ettim.En sonunda kırmızı biberimi, karabiberimi ve limon suyumuda ekledikten sonra genede çırptım.
- Bayat ekmeğimi iki parmak kalınlığında kesip, hazırladığım yumurtalı karışıma batırıp kızdırılmış yağın içine attım.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder