Dün buzdolabında üç şişe sütü görünce tamam dedim bu sütler yoğurt olmalı.Hemen tarif araştırmaya koyuldum ve hemen size tarifini yazayım dedim.
Malzemeler ;
- 1 kilo süt
- 1 çorba kaşığı dolusu yoğurt
Mikrodalgada Yoğurt Tarifi ;
- 1 kilo sütü mikrodalga kabına koydum ağzı açık bir şekilde 800 wattta (Mikrodalganız dereceliyse 4.dereceyi ayarlayın.) 25 dakika kaynattım. (Başında beklemenize gerek yok taşma yapmıyor.)
- İçine serçe parmağım girdiğinde yanmayacak kadar soğuttum ama bence siz evdeki dereceyi kullanın ben üşendim kullanmadım ama tutmama riskiyle yoğurt yaptım.(Dereceyi koyun içeriye 43 dereceyi gösteriyorsa hemen mayalayın yoğurdu.)
- Kaynayıp soğuttuğunuz sütten 1 iki kaşık ve 1 çorba kaşığı dolusu yoğurdunuzu alıp yoğurt tamamen pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.Hazırladığınız karışımı stün içine ekleyip her tarafını sarıp sarmaladıktan sonra kaloriferin altına koydum.
- Sabah açtım üst tarafı hafif sulu kalmış ama onuda ağzı açık buzdolabına koyunca sorun çözüldü.
25 derece yanlış mı?
YanıtlaSilocakta ısıtsak,o kadar uzun süre ise.