Blog

Etiketler

Blog Arşivi

Pazar, Mart 15

Mikrodalgada Yoğurt Tarifi

   Küçüklüğümden beri İstanbul'da yaşamış biri olsamda ev yoğurdunun tadının ne kadar lezzetli olduğunu bilirim.Aslında benim yazılarımı okuyan herkes bilir genel tercihim light ve süzme yoğurttur.Yazları annemin alıp kaynatarak mikroplarını kırdığına inandığı sütten bir bardak dahi içmezken o hiç sevmediğim sütün yoğurdunu annem daha tamamen süzdüremeden bitirirdim.

   Dün buzdolabında üç şişe sütü görünce tamam dedim bu sütler yoğurt olmalı.Hemen tarif araştırmaya koyuldum ve hemen size tarifini yazayım dedim.

Malzemeler ;

- 1 kilo süt
- 1 çorba kaşığı dolusu yoğurt

Mikrodalgada Yoğurt Tarifi ;

- 1 kilo sütü mikrodalga kabına koydum ağzı açık bir şekilde 800 wattta (Mikrodalganız dereceliyse 4.dereceyi ayarlayın.) 25 dakika kaynattım. (Başında beklemenize gerek yok taşma yapmıyor.) 

- İçine serçe parmağım girdiğinde yanmayacak kadar soğuttum ama bence siz evdeki dereceyi kullanın ben üşendim kullanmadım ama tutmama riskiyle yoğurt yaptım.(Dereceyi koyun içeriye 43 dereceyi gösteriyorsa hemen mayalayın yoğurdu.)

- Kaynayıp soğuttuğunuz sütten 1 iki kaşık ve 1 çorba kaşığı dolusu yoğurdunuzu alıp yoğurt tamamen pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.Hazırladığınız karışımı stün içine ekleyip her tarafını sarıp sarmaladıktan sonra kaloriferin altına koydum.

- Sabah açtım üst tarafı hafif sulu kalmış ama onuda ağzı açık buzdolabına koyunca sorun çözüldü.

1 yorum:

  1. 25 derece yanlış mı?
    ocakta ısıtsak,o kadar uzun süre ise.

    YanıtlaSil